Dit ben ik

Mijn naam is Martijn.

Ik ben al een lange tijd bezig met persoonlijke ontwikkeling en een spirituele invulling van mijn leven. Ik ben opgegroeid in een Christelijk/Humanistisch genootschap. Rond mijn 25ste heb ik de overstap gemaakt naar Mindfulness en het Boeddhisme in de Plum Village traditie en de laatste jaren is het vooral Tantra en Lichaamswerk.

Op dit moment volg ik een opleiding tot Somatic Sex Coach en Sexological Bodyworker.

Mijn zoektocht heeft vooral te maken met vrijheid. Ik ben bereid aan alles te twijfelen. Ik wil vaak het "waarom" weten van iets. Waarom doe ik dit? Waarom werkt dit op deze manier? Ik ben dus niet iemand die zomaar iets op face value aanneemt. Misschien is dat wel het effect van die gekke monniken uit het klooster. Het mantra "do your own research" zit er goed in.

Waarom seksualiteit?

In de eerste plaats omdat ik het gewoon een leuk onderwerp vind. Daarnaast is het voor mij eindeloos boeiend en gevarieerd. Er zit bij ieder van ons een lading op en het is een kwetsbaar onderwerp. Die kwetsbaarheid helpt voor mij om sneller bij mijn essentie te komen; Naar daar waar het voor mij en anderen echt om draait. 

Ik heb de laatste jaren in mezelf kracht en vertrouwen gevonden in mijn relatie met seks en seksualiteit en hoop daarin anderen te inspireren en mee te nemen.

Een van mijn missies rondom seksualiteit is het taboe er vanaf krijgen. Het allemaal bloot stellen aan het licht. Schaamte en taboes zijn interessante onderwerpen. Niet alleen vanuit een intellectueel oogpunt maar ook vanuit mijn persoonlijke relatie hiermee. Zo probeer ik zelf ook steeds meer te laten zien en langzaam de schaamte en het taboe eraf te schuren.

 

Ik ben lid van:

 

En ik werk volgens de ethische en gedrags- code voor gecertificeerde seksuologische lichaamswerkers